زرشک تازه به وفور در باغچه های منازل کاشته می شود، زیرا از طریق رنگ گل ها و میوه هایش منظره ای زیبا به وجود می آورد و از ویژگی های بارز آن توانایی بالای مقاومت در آب و هوای مختلف است و همچنین دارای خواصی است که باعث می شود وارد درمان بیماری ها شود.
بسیاری از بیماری ها و مشکلات سلامتی پس در این مقاله با فواید و خواص زرشک به تفصیل آشنا شوید.
گیاه زرشک (به انگلیسی: Barberries ) یا به اصطلاح گره است و به آن نام های متعددی می گویند.
تا حدود 9 فوت رشد می کند و دارای گل های زرد روشن است که بین ماه های آوریل و ژوئن شکوفا می شود، سپس در پاییز به خوشه های توت قرمز تبدیل می شوند و از ریشه، پوست و توت ها برای مصارف دارویی استفاده می شود.
فواید دارویی زرشک
گیاه زرشک به خودی خود دارای گروهی از خواص دارویی است که عبارتند از:
- ساقه، پوست، ریشه و میوه زرشک حاوی آلکالوئیدها به ویژه بربرین است که اثرات ضد باکتریایی و ضد انگلی دارد.
- خاصیت ضد التهابی دارد.
- در کاهش فشار خون نقش دارد .
- خاصیت آرام بخشی دارد و همچنین به عنوان یک ضد تشنج عمل می کند.
- حمایت از سیستم ایمنی.
- کار عضلات صاف روده را افزایش می دهد. که به بهبود هضم و کاهش دردگوارشی کمک می کند.
کاربردهای رایج گیاه زرشک
خواص موجود در درخت زرشک به دستیابی به طیف وسیعی از فواید کمک می کند که باعث می شود از آن در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شود، از جمله:
- برای کاهش سطح کلسترول خون و درصد چربی بدن و جوشانده زرشک برای این منظور با جوشاندن پوست و ریشه زرشک به میزان یک قاشق چایخوری در هر لیوان آب استفاده می شود و ترجیحا آن را یک بار در روز بنوشید.
- درمان زخم های دهان با کاهش درد و قرمزی ناشی از آن و با استفاده از جوشانده زرشک به عنوان دهان شویه می توانید این کار را انجام دهید.
- کاهش فشار خون در افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند، زیرا برای این منظور از جوشانده زرشک با جوشاندن پوست و ریشه زرشک به میزان یک قاشق چایخوری در هر لیوان آب استفاده می شود و ترجیحاً یک بار مصرف شود.