هزاران سال است که درختان پسته در غرب آسیا از سوریه گرفته تا افغانستان رشد کرده اند.
آنها به ویژه در ایران مورد احترام بودند و در آنجا نماد ثروت محسوب می شدند.
پسته اکبری ایوب به دلیل طعم خامهای و ارزش غذایی ارزش داشت و در دربار ملکه سبا یکی از آجیلهای مورد علاقه بود.
جالب اینجاست که پسته یکی از دو مغزی است که در کتاب مقدس ذکر شده است.
در زمان امپراتوری روم، درخت پسته از سوریه به یونان و ایتالیا وارد شد.
برخی از مورخان اشاره می کنند که پس از سقوط امپراتوری روم، کشت پسته در ایتالیا متوقف شد، اما متعاقباً پس از فتح جزیره توسط اعراب دوباره به سیسیل وارد شد.
در حال حاضر پسته در ایران، یونان، سوریه، اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، آمریکا و سایر کشورها کشت می شود.
در دنیای جدید، پسته به صورت تجاری در اواخر دهه 1890 در کالیفرنیا شروع به کشت کرد.
امروزه، تولید سالانه پسته آمریکا پس از ایران، بزرگترین تولیدکننده جهان، در رتبه دوم قرار دارد.
اکثریت قریب به اتفاق پسته جهان در ایالات متحده مصرف می شود.
پسته بدون نمک یک غذای بسیار سالم است، با این حال چربی بالایی دارد.
این آجیل سرشار از پتاسیم، سدیم کم است، به تنظیم تعادل مایعات در بدن کمک می کند، فشار خون را عادی می کند.
پسته منبع عالی پروتئین است که حاوی کلسیم، آهن، فسفر، تیامین، روی، ویتامین B6 و ویتامین E است.
پسته در مقایسه با سایر مغزها دارای کلسترول پایینی است.
آنها دارای فیبر بالا و چربی های اشباع شده کم هستند اما چربی های تک غیراشباع زیادی دارند که در نتیجه خطر حمله قلبی را کاهش می دهد.
پسته همچنین حاوی آنتی اکسیدانی است که خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان را کاهش می دهد.
پسته بدون نمک که در غذاهای خاورمیانه، مدیترانه و هند استفاده می شود، افزودنی عالی برای رژیم گیاهخواری است.
آنها زمانی که به عنوان مواد تشکیل دهنده در میان وعده ها، نان ها، کوکی ها، بستنی و سایر شیرینی ها، کلوچه ها، پاته ها، سالادها، سس ها، ماهی و گوشت پرکننده و برای تزئین استفاده می شوند بسیار عالی هستند.